2016. március 31., csütörtök

2/8. Fejezet

Sziasztok! Nagyon régen enm volt rész, és ezt nagyon sajnálom. De ralig látok ki a sok tanulnivaló közül. Van olyan hogy két hétig arra sincs időm hogy a gépemet bekapcsoljam. De írni így is írok. Csak nagyrészt óra alatt és a füzeteim hátuljába. Nagyon szeretem ezt a blogot és eszem ágában nincs abbahagyni. De remélem enyi késéss után is tetszeni fog ez a rész. Jó olvasáast. Ha tetszett és nyugottan írjatok véleményt és iratkozzatok fel. Mint láttátok mostmár Wattpadra is felkerü a Holdfogytakozás. Át nem írtam csak simán felrakta.
Puszil és ölel: Alli!
Holdfogyatkozás
8.Fejezet
Hogy nekem minden összejön!
 Rengeteg idő telt már el mióta Caleb megjelent. James és Alex elkezdett egy nagyon kimerítő és sok időt elfoglaló intenzív edzést. Meg fogom csapkodni őket. Megint szabadidő nélküli életre kárhoztattam. Amúgy lassan karácsony. Kibuktam. Finn visszaszállingózott hozzánk. Az emberek megint beköltöztek. Sőt Allison az apja üzleti útja miatt egy hétre hozzánk költözött. De valami történt. Egyre több kamasz tűnt el a napokban. Szám szerint tíz. A druida gyilkosságokkal kapcsolatban semmi nem derült ki mostanában. Egyszer csak csörgött a mobilom! Liam!
·         Szia! Remélem, tudsz róla, hogy este tizenegy van. - förmedek rá.
·         Niki... A suliba...Vala... Elkapta Scottot... Segíts... Nem tudo... Ik ezek...- megszakadt a vonal! WTF? Most meg mi a franc van? Gyorsan vettem fel egy fekete nadrágot ugyanilyen pulcsival és bakanccsal. Az erkélyen keresztül távoztam. Két perc alatt a gimihez értem. Onnan már csak fél perc kellet, hogy megtaláljak egy halálra rémült Liamet.
·         Mi történt? - guggoltam le mellé.
·         Elkapták... Én... Meg kell mentenünk... Niki még itt vannak! - hadovált össze-vissza.
·         Kik és kit kaptak el? - asszem kicsit megzavarodtam.
·         Scottot elkapták! - ekkor megjelent három robotszerű alak. Az egyik Scott ájult testét vonszolta. Nekiugrottam! Nem bírtam el egyikkel sem. De annyit elértem, hogy Liam el tudta vonszolni Scottot.
·         Kik vagytok? – kérdeztem.
·         A Rettegés Doktorai vagyunk! Nem állhattok az utunkba! - szólaltak fel egyszerre a robotszerű hangok. WTF? Ma már sokadszorra. Közben ők elpárologtak. De komolyan! Elrángattuk a sérült alfát Dr.D-hez, hogy nézze, meg mi baja van! Közben a telefonom rákezdet a The Phoenix-re. Lekéstem az esti edzést!
·         Hol a francba tekeregsz? - Alex morcos. Nem is kicsit. - Válaszolnál? - oh, elkéstem.
·         Dr. D-nél. Scottot és Liamet megtámadták. Jöttem segítségnek. - meséltem a mágusomnak.
Hallottam, hogy a fogát csikorgatta. Igen bevallom, én vagyok a kiidegelés művésze. Scott erre az élő példa. Az alfa haza zavart azzal, hogy holnap reggel megbeszélés. Otthon egy nem túl barátságos James és egy felfújt hólyagra emlékeztető Alex várt a kapuban. Ahogy kiszálltam furcsa érzés fogott el és éreztem, hogy elkezdek szédülni. A kezeimből lila szikrák csaptak fel. Körülöttem felfénylett egy ötágú csillag. Aztán csak arra emlékszem, hogy Alex rohan felém. Utána se kép se hang, minden elsötétült.
 ****
A szobámban tértem magamhoz. A fejem sajgott. A fejembe szépen lassan kúsztak vissza az események. A Rettegés Doktorai, Alex idegbaja, hogy megmentettem Scottot és Liamot. A lila tűzből álló csillag. Felültem az ágyban, de meg is bántam forgott velem a világ. De azért kimásztam az ágyból. Nagy mázlimra ma szombat van. Meg is halnék, ha suliba kéne mennem. Nem sikerült hang nélkül elaraszolnom a fürdőbe mivel nekiestem az ajtónak, és seggre ültem előtte. Alex kómás fejjel rontott be az ajtón és kanalazott össze. Csak úgy megsúgom, hogy hajnali fél három van. Az előbbi műsorom pedig nagyot szólhatott. A világ ismét forog és mindent ellep a feketeség.
Moira velem szemben áll. Arca aggodalmas kifejezést öltött. Valami nagyon nem stimmel, ezt éreztem. Olyan érzésem van mind, ha nem lennék teljesen ura önmagamnak. Az erőm elszabadult, szinte az irányít engem és nem én azt. De mind, ha észre sem venné, hogy itt állok vele szemben. Valami csattantás hallottam a hátam mögül. Megfordulva Kyle nézett vissza rám. Na, őt sem mostanában láttam.
-          Kyle hát te hol kószáltál az elmúlt hónapokban? – kérdeztem mosolyogva a fiút.
-          Erre is arra is! Volt egy kis elintézni valóm. De téged ez miért érdekel? – valamit titkol. Női megérzés. Nagyon kíváncsi természetem van, de most megpróbálom türtőztetni magam.
-          Rendben, elhiszem! Történt valami érdekes? Moira miért nem vesz észre minket? – halmoztam el kérdésekkel.
-          Az egész természetfeletti világ attól zeng, hogy Niki Hale megszelídítette az öt vadász egyikét! Ráadásul Scott falkája is egyre híresebb. A Nemoton pedig továbbra is vonzza a természetfelettit a drága fejre állított természetfeletti katyvaszotokba. – magyarázta. Arról eddig is tudtam, hogy elég sok lény csak azért jön hozzánk, hogy mert a város magához vonzza őket. Bacon Hills még mindig a régi, mármint régen nem volt Nemoton. Vagyis volt csak nem aktiválta egy féleszű kamasz se. Már bocsi Scott. Elkalandoztam egy kicsit a tárgytól.
-          Szóval híresek vagyunk! Bár ezen Stiles viselkedése után meg sem lepődők, a suli állandó lerombolásáról pedig ne is beszéljünk. – erre felnevetett.
-          Igen láttam a tegnap esti akciódat! – azokra a robotszerű izékre céloz.
-          Tudod mik azok a valamik? – fogalmazás ötös Niki. Pacsit magamnak.
-          A Rettegés Doktorainak nevezik magukat! Hallottam egy két dolgot róluk az évszázadok során. Az első olyan maszkot egy Sebész nevű tudós alkotta, az elektromágneses hullámzások összesűrítésével…
-          Azokból van pár Bacon Hills-ben! – kedves vagyok mi? A szavába vágok.
-          Az ok, amiért most a ti drága kisvárosotokat találták meg az nem más, mint hogy megtanítsanak néhány kamaszt arra, hogy ne játszanak olyan erőkkel, amit nem ért.
-          Nemoton? – vágtam a szavába. Hisz mi másra is célzott volna. Ilyen a mi szerencsénk, hogy az a fatörzs mindig visszatér. Már lassan kezd fatönk allergiám lenni. Más ember a pókoktól fél Niki Hale meg a fatönköktől. Ez bekerülhetne a topp öt furcsa fóbiák közé.
-          Igen én is erre a következtetésre jutottam. Mert az, amit ti azzal a fával leműveltetek az nem semmi! Már évezredek óta nem volt aktív a Bacon Hills-i Nemoton. – magyarázta Kyle.
-          Nem fa! Csak egy pszichopata fatönk. – igen ilyen is van. Mi ezt már megtapasztaltuk. Hirtelen minden kezdett kivilágosodni körülöttem, felébredek!
Alex aggodalmas feje jelent meg először a látómezőmben. A gyengélkedőn voltam. James fel-alá járkált az ágyam mellet. Világosbarna hajába már néhány ősz tincs vegyült. Most hogy feladta a vadász létét nem halhatatlan többé. Néhány hónap alatt nagyon sokat öregedett. De őszülni csak manapság kezdett. Jobb, ha nekiállok megkeresni azt a visszafordító igét, vagy az átok fél éven belül végezni fog vele. Erről a tervemről még senki nem tud, és ha rajtam múlik az utolsó pillanat elöltig nem is fog.
****
A hétvége elég gyorsan elrepült. Hétfő reggel van a diákok rémálma. De van ebben a hétfőben valami jó: Jövő héten téli szünet. Na, ezt már szeretjük. Stiles és Lydia nagy erőkkel kutat a történelemben a Rettegés Doktorai után. Megjegyzem eddig eredménytelenül. Scott duplázta az őrséget a városban. Szóval hadi készültségben vagyunk. Vészhelyzet esetén két perc alatt kell csatasorba rendeződnünk. Húzós ez a szemeszter az már egyszer biztos. De plusz poén, csak hogy kicsit normál kamasznak is érezhessem magam. Az hogy Lydia és Allison nekiállt kerítőnőt játszani. Elmondásuk szerin nagyon jó pár lennénk Liammel. De azt nem vallom be nekik, hogy nagyon is tetszik a szöszi. Mert nem az hogy nem tetszik csak még soha nem volt komoly kapcsolatom. Mert Aidentől mindenki fél. Csak nagy nehézségek árán sikerült kimásznom az ágyból. Magamra kaptam pár melegebb ruhát, mivel kint havazott. Vállamra kapva a táskám, indultam el az iskolába mivel már megint elaludtam és el fogok késni. Ami manapság szokásommá vált. Rohantam be a matekterembe hogy még Ms. Moon előtt érkezzek. A ritka esetek egyike, szerencsém volt. Két perccel a tanár belépése előtt vágódtam le Liam mellé. Ő csak mosolyogva rázta a fejét.
-          Niki esküszöm, veszek neked egy ébresztő órát! – mondta széles vigyorral az arcán.
-          Tehetek én róla hogy Aiden feje kemény és eltört rajta az órám? – kérdeztem ártatlan mosollyal.
-          Ms. Hale, Mr. Dumbar ha befejezték az eszmecserét kezdeném az órát.
-          Még mindig a szíve csücske vagyok. – suttogtam oda a szöszinek.
-          Ha így folytatjuk ez a helyzet nem is fog változni.
-          Mind, ha amúgy változna. – suttogtam cinikusan.
-          Mi lesz a következő órád?
-          Francia. Neked?
-          Kémia.
Kicsengetésig önmagamat meghazudtoló csendben ültem. Aztán francia. A téli szünet közeledtével majdnem mindenből dogát írunk. Aztán spanyolom volt. csak tudnám ki volt az, aki egymás után rakta a két nyelvórámat. Utána Mrs. Martint idegeltem Ethannel karöltve. Hozzáteszem majdnem szétrobbantottam a labort. A kémia és én az két külön univerzum. Az utolsó két órám tesi. Bár ha az ember, sport szakra jár a dupla tesin meg sem kell lepődnie. Nagy léptekkel indultam el a lacrose pálya felé, ahol a fiúk már a bemelegítő köröket futották vacogva. Nem tudom, télen miért nem edzhetnek bent. Az egészből annyi maradt meg hogy Maliaval hülyéskedtem. Liam kiharcolta, hogy vigyem haza, mert fáradt. Amit persze meg is tettem. Annak a kék szempárnak nem lehet nemet mondani. Nem egyáltalán nem csöpög a nyálam. De akkor is olyan helyes és kedves. Totálisan belezúgtam. De ezt nem merem elmondani senkinek. Elvben bátor vagyok, ha harcról van szó, de szerelemben már kevésbé. Nekem sincs kőből a szívem. Kitettem Liamet a házuknál és haza indultam. Egyszer csak egy fiú futott ki elém az erdőből. Az eső szakadt így csak éppen hogy sikerült negálnom. Kipattantam a Kocsiból.
-          Neked teljesen elmentek otthonról? Mi van, ha nem tudok időben fékezni? – üvöltöttem rá az ismeretlen fiúra.
-          Bocs kislány nem akartalak meg ijeszteni! – oh, hogy…
-          Egoista majom. –mordultam rá alig halhatóan.
-          Lehet egy kérdésem kislány? Nem tudod, hol találom Scott McCallt?  - a vér is meghűlt bennem.
-          Ki vagy te?

-          A nevem Theo Reaken…   
               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése